Koen van Meurs
Koen van MeursOwner, Head coach
Mijn hele leven heb ik veel gesport. Van mijn 5e t/m mijn 22e was dat topjudo. Daar kwam fitness bij op mijn 15e ter ondersteuning van het judo.

In 2009 deed ik mijn eerste CrossFit workout. Ik dacht dat ik fit was maar dit trainingsprogramma verwoeste me totaal. Wat was dit dan? Nog een workout proberen dan maar. Zelfde effect. Toen wist ik dat ik iets bijzonders had ontdekt. Sindsdien nooit meer omgekeken. Nu 10 jaar verder en nog steeds enorm gedreven. Deze passie wil ik graag met u delen.

My favourite classic WOD: Isabel!

Ervaring:
– Docent Sportacademie Koning Willem I College 2010-heden
– Eigenaar KvM Personal Training 2015-2019
– Mede-eigenaar CrossFit Duketown 2017-heden

Diploma’s:
– HBO bachelor of sports & education
– CrossFit level 1 Trainers Course
– CrossFit level 2 Trainers Course
– CrossFit level 3 Trainer
– CrossFit Weightlifting Course
– CrossFit Weightlifting level 2 Course
– CrossFit Kettlebell Course
– CrossFit Lesson Planning Course
– CrossFit Running Course
– CrossFit Gymnastics
– CrossFit Scaling Course
– CrossFit Judges Course
– CrossFit Anatomy Course
– CrossFit Spot the Flaw Course
– Examinator Fit!Vak A
– Zwarte band judo (2e dan)
– EHBO
– Kettlebel trainer pro
– Sport & voeding

Rick Mertens
Rick Mertens Owner, Head coach
In 2009 kwam ik tijdens mijn studie aan de Academie voor lichamelijke opvoeding voor het eerst in aanraking met CrossFit. Deze eerste ervaring was samen met coach Koen. Ik was erg enthousiast en ging hiermee aan de slag.

De eerste WOD die ik deed in de afgehuurde gymzaal heette Barbara. Ik was gelijk verkocht van het geweldige gevoel en die spirit heb ik nooit meer losgelaten!

Na mijn studie ben ik voornamelijk zelfstandig aan de slag gegaan met CrossFit. Het beoefenen hiervan gebeurde voornamelijk in eigen tijd om aan mijn skills te werken. In 2015 heb ik mijn CrossFit level 1 Trainers Course afgerond en niet veel later heb ik deze kennis toegepast in het MBO sport en bewegen onderwijs waarin ik nog steeds werkzaam ben. Na vele jaren bezig te zijn geweest met het beoefenen van CrossFit en coachen is het nu tijd voor een eigen CrossFit box.

My favorite classic WOD: Fran!

Ervaring:
– Docent lichamelijke opvoeding 2010 – 2011
– Docent Sportacademie Koning Willem I College 2011 – heden
– Mede eigenaar CrossFit Duketown 2016 – heden

Diploma’s:
– HBO bachelor of sports & education
– CrossFit Level 1 Trainers Course
– CrossFit Level 2 Trainers course
– CrossFit Scaling Course
– CrossFit Anatomy Course
– CrossFit Judging Course
– CrossFit Spot the Flaw Course
– Orthomoleculair voedingsadviseur
– Gewichtsconsulent

Mathijs Roosen
Mathijs RoosenOwner, Head coach
Tijdens mijn afstudeerstage in 2012, ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met CrossFit. Als fanatiek voetballer wilde ik dit trainingsprogramma gebruiken om mijn conditie en mijn fitheid te verbeteren. Al snel groeide CrossFit uit tot mijn nieuwe passie. Een passie die mij keer op keer weer een enorme kick geeft om sterker en fitter te worden.

Als docent lichamelijke opvoeding heb ik ervaring in het trainen coachen van mensen in verschillende sportsituaties. Niets is leuker om samen met mensen uitdagingen aan te gaan en ze hun eigen doelen laten behalen. Samen ontdekken waar je lichaam toe in staat is en grenzen blijven verleggen. Kortom, CrossFit geeft mij een fantastisch gevoel en dat gevoel wil ik graag met jullie delen.

My favorite classic WOD: Murph!

Ervaring:
– Docent Sportacademie Koning Willem I College 2012-heden
– Mede-eigenaar CrossFit Duketown 2016-heden

Diploma’s:
– CrossFit Level 1 Trainers Course
– CrossFit Level 2 Trainers course
– HBO Bachelor of Sports and Education
– CrossFit Scaling Course
– CrossFit Spot the Flaw Course
– CrossFit Judging Course

Alex Bekkers
Alex BekkersCoach (Running)
Sporten is altijd een vast onderdeel van mijn leven geweest, van (school-) zwemmen, judo, waterpolo, onderwaterhockey, karate en atletiek naar hardlopen en CrossFit. Altijd vol overgave en altijd bereid om het maximale uit de sport te halen.

Na omzwervingen over de hele wereld in mijn Marinetijd was het als 25 jarige tijd om voet aan wal te zetten in ‘s-Hertogenbosch. Naast vaste grond onder mijn voeten ook tijd om op zoek te gaan naar een vaste sport.
Begonnen als atleet op de middellange- en lange afstand en daarna nog twee jaar bij NIKE als runningambassador en trainer van een aantal wedstrijdlopers ben ik in 2010 als looptrainer en runningtherapeut voor mijzelf gestart.

Koen kende ik al eerder vanuit een cursus die ik ooit gevolgd had en toen ik de combinatie van Koen en CrossFit zag wist ik dat de kwaliteit en professionaliteit goed was. Op een of andere manier voel je dit als sporter aan en mijn eerste kennismaking met CrossFit was een feit.

De trainingen samen, de WOD’ jes en alle techieken zorgden ervoor dat ik al snel hooked was aan Crossfit en dit nu combineer met het hardlopen.

Binnen CrossFit Duketown geef ik Crossfit Running, om nog beter en samen met elkaar te werken aan onze fitheid.

Jorien Laan
Jorien Laan Coach
Sport is een van mijn grootste hobby’s, al mijn hele leven. Met name turnen en acrobatische gymnastiek heb ik vele jaren gedaan. In 2017-2018 heb ik in de acrogym topsportgroep bij Flikflak Den Bosch getraind. Hier heb ik kennisgemaakt met CrossFit. Vanuit de topsportgroep deden we twee keer per week een uur CrossFit bij Duketown als extra kracht- en conditietraining. Toen in de zomer van 2018 bleek dat er geen topsportteam voor mij was, was de keus snel gemaakt: dan ga ik meer CrossFit en weightlifting doen!

Sinds de nieuwe locatie in Empel ben ik ook trainer bij CrossFit Duketown en kan ik mijn passie voor en kennis over de sport met jullie delen. Zo maken we samen van elke les een feestje!

My favorite classic WOD: DT

Ervaring:
-turn- en acrotrainster 2014-2017

– coach bij CrossFit Duketown 2019-heden

Diploma’s:
– CrossFit Level 1 Trainers Course
– Gymnastiek leider niveau 2 en 3
– PABO

Britt van der Winden
Britt van der WindenCoach
Mijn hele leven ben ik al bezig geweest met sport, van mijn 4e tot mijn 16e was dat top turnen. Totdat ik een blessure aan mijn rug kreeg en moest stoppen. Daarna dacht ik dat ik niet meer een andere sport zou vinden waar ik zoveel passie en plezier in zou hebben als het turnen.

Totdat ik begon aan de Sportacademie, ik kreeg lessen waarin we leerden over verschillende trainingen en manieren om te coachen. In die lessen deden we ook CrossFit workouts. Het was de eerste keer dat ik ermee in aanraking kwam en was dan ook helemaal gesloopt. Maar aan de andere kant was ik nieuwsgierig en wilde daarna nog een workout doen en weer een nieuwe skill leren.

Ik heb een nieuwe sport gevonden die mij uitdaagt en beter maakt. Het jaar daarop werd ik een stagiaire bij CrossFit Duketown. Hier heb ik veel van geleerd en ik heb mijn eigen manier van lesgeven kunnen ontdekken en ben dus ook trots met mijn plek als coach bij CrossFit Duketown.

My favorite classic WOD: Amanda

Ervaring:
– Stagiaire Crossfit Duketown 2018-heden

– Student Sportacademie KW1C 2017-2020

Diploma’s:
– CrossFit Level 1 Trainers Course
– Fitnesstrainer A
– EHBO

Hidde Tibosch
Hidde TiboschCoach
Sport is mijn hele leven wel aanwezig geweest alleen ik had nooit gedacht dat ik het op het huidige moment zoveel van mijn tijd zou geven. Vanaf jongs af aan heb ik een hoop sporten geprobeerd om te kijken wat ik leuk vond. Dit varieerde van vechtsporten tot turnen, tot dansen, tot voetbal en uiteindelijk kwam ik uit op fitness.

Fitness heeft bij mij nooit in de smaak gevallen vanwege het gebrek van kennis en een doel. De hoofd coaches Koen van Meurs, Rick Mertens en Mathijs Roosen hebben mij deze kennis aangeleerd toen ik me had aangemeld bij de Sportacademie in 2017. Zij hebben mij ook geïntroduceerd tot CrossFit. Later ben ik mijzelf meer gaan verdiepen in weigtlifting en powerlifting.

Mijn eerste CrossFit workout was in 2017 bij Koen van Meurs. En het enige waar ik aan kon denken was “WOW”. Ik was kapot maar het constante aanmoedigen en de betrokkenheid was iets wat ik nog nooit had mee gemaakt in sport en vanuit hier groeide mijn interesse verder.
Mijn motivatie groeide net zoals mijn passie. Dit zijn beide dingen die ik graag met mensen wil delen.

Favoriete wods: “Diane” & “its a trap!”

Ervaring:
– Coach bij CrossFit Duketown 2018-heden

Diploma’s:
– CrossFit Level 1 Trainers Course
– Sport beweeg en gezondheidscoördinator Niveau 4 2017-2020
– Fitnesstrainer A

Bert van Aggelen
Bert van AggelenCoach
Toen ik klein was deed ik niets liever dan voetbal. Na voetbal kwam tennis, fitness en toen ben ik fanatiek gaan hardlopen. Jaarlijks onder andere de 5km bij de Vestingloop in Den Bosch, tot aan een trailrun van 30+ km in de Ardennen. Ook een aantal obstacle runs, en toen: In 2016 mijn eerste proefles CrossFit, man wat was dat gaaf!!

Na mijn eerste workout met Wall balls, Rope Climbs en de Assault Bike was ik gesloopt zoals nooit tevoren, maar ook ontzettend voldaan. Hoe meer ik leer over de sport CrossFit, hoe toffer ik het vind. Samen sporten met gelijkgestemde mensen. Mentaal en fysiek sterker worden.

Sinds 2018 ben ik werkzaam als Personal Group Trainer bij Optimum Change in Rosmalen. Daarnaast verzorg ik voor mijn andere werkgever, Brabant Water, circuittrainingen en bootcamps.
Nu mag ik gaan coachen bij CrossFit Duketown. De visie, passie en kunde ben ik in geen andere box tegengekomen. Voor mij is het dan ook ontzettend gaaf om aan de slag te mogen als CrossFit Coach bij Duketown!

My favourite classic WOD: Helen

Ervaring:
– Personal (Group) Trainer bij Optimum Change sinds 2018
– Circuittrainingen bij Brabant Water sinds 2018

Diploma’s:
– EHBO
– Crossfit Level 1 Trainers Course

Angela Wittens
Angela WittensCoach

In 2013 begon ik met Personal Training, waar er workouts werden gedaan die veel lijken op Crossfit. Ik werd steeds fitter en voelde me geweldig. In 2014 raakte ik zwanger van een tweeling en heb met aanpassingen door kunnen trainen tot 34 weken van mijn zwangerschap. De laatste workout die ik toen deed was ‘Fight Gone Bad.’

In 2018 ben ik bij Crossfit Duketown terecht gekomen. Ik voelde me gelijk thuis. Een fijne sfeer, leuke mensen, gevarieerde workouts. Ik werd meer uitgedaagd dan ooit tevoren. Crossfit begon echt een deel van mijn leven te worden. Op aanbevelen ben ik in dat jaar naar een voedingscoach gegaan om nog meer doelen te behalen. En wat heb ik toen veel bereikt.

Steeds vielen er meer puzzelstukjes op zijn plek. Mijn ervaring wil ik delen! Anderen motiveren,enthousiasmeren en begeleiden voelt als een doel voor mij en geeft mij voldoening. Om de Crossfit mentaliteit uit je te halen zodat je fitter wordt, meer zelfvertrouwen krijgt en persoonlijke records gaat halen. Een gezonde leefstijl ontwikkelen die perspectief biedt voor de toekomst. Toen ik de kans kreeg om aan de slag te gaan als Crossfit Coach bij Crossfit Duketown heb ik ook geen moment getwijfeld.

Favoriete wods: “Annie”

Ervaring:
– Coach bij CrossFit Duketown 2020-heden

Diploma’s:
– CrossFit Level 1 Trainers Course

Indy Coach