Wat is CrossFit?

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. De hele dag door hebben wij ons lichaam nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Van simpele taken zoals een stoel aanschuiven tot moeilijkere taken zoals die iets te zware boodschappentas in de auto zetten.

Helaas bewegen veel mensen steeds minder door de toenemende welvaart. De grootste wandeling van de dag is vaak van de bureaustoel naar het koffiezetapparaat en weer terug. Hierdoor hebben veel mensen te kampen met overgewicht en allerlei welvaartsziekten. En dat terwijl bewegen echt leuk kan zijn!

Omdat wij zelf vele trainingsvarianten hebben geprobeerd zijn we er uiteindelijk achtergekomen dat er geen enkele variant ook maar in de buurt komt qua resultaten, in vergelijking tot het trainen met functionele bewegingen.

Wat zijn functionele bewegingen?

Functionele bewegingen zijn bewegingen die we nodig hebben om te kunnen leven. Denk aan: liggen, zitten, dragen, duwen, trekken, rollen, lopen, fietsen, zwemmen, springen, opstaan, klimmen en nog veel meer.

Wat zijn dan de voordelen?

1. Omdat functionele bewegingen in onze natuur liggen zijn ze erg veilig om uit te voeren, mits correct uitgevoerd.

2. Functionele bewegingen spreken altijd meerdere spiergroepen tegelijk aan waardoor u sneller resultaat boekt.

3. Functionele bewegingen bereiden u het beste voor op uw leven buiten de gym.

4. Binnen enkele weken ervaart u al verschil in uw fitheid en lichaamssamenstelling.

5. Functionele bewegingen zijn uitdagend en op het juiste niveau in te schalen voor iedereen.

6. Een functionele beweging stelt mensen in staat om gedurende een langere tijdsduur, onafgebroken, veel en zwaar werk te leveren.

Reserveer vrijblijvend een proefles!

Gratis proefles

Gegarandeerd resultaat bij 2x per week

Sporten met plezier
Functionele bewegingen
Alles aangeboden op eigen niveau
Gegarandeerd resultaat

LEES MEER

Wat onze leden zeggen over CF Duketown

“Ik train ontzettend graag bij duketown
Omdat daar altijd weer een uitdaging wacht, en alle trainers op een leuke en motiverende manier
het beste uit je weten te halen en zorgen dat je elke keer weer grenzen bereikt en verlegd!”
Renate Dubbelaar, 33 JAAR
“De coaches zijn inspirend, motiverend en zijn zeer kundig met de movements. Het is laag drempelig en iedereen haalt het beste uit zichzelf. Ik kan niet meer zonder Duketown ‘mijn crossfit familie’.”
Louise Boogaard, 34 JAAR
“Ieder les is anders en het is mooi om te zien dat iedereen alles geeft in een uur tijd. Om fitter en sterker te worden in relatief weinig tijd is Crossfit ideaal. Daarnaast is het een leuke groep mensen om mee te sporten. De Coaches zijn zeer betrokken en zorgen voor net die “extra boost” om door te gaan!
Luuk Dassen, 29 JAAR
“Bij Duketown is er een goede sfeer, is er op hoog niveau begeleiding en met elkaar leggen we de lat steeds hoger, naast alle fysieke voordelen van regelmatig crossfit!
Alex Bekkers, 49 JAAR
“Ik heb Crossfit Duketown gevonden via coach Koen, vorig jaar kreeg ik les van hem en vertelde hem een keer dat ik opzoek was naar een nieuwe sport, meteen vertelde hij me heel enthousiast over Crossfit. Ik was gelijk nieuwsgierig en nog geen week later had ik me aangemeld voor een proefles. Na de les was ik helemaal kapot, maar ik voelde me ook geweldig. Ik had een nieuwe hobby gevonden en schreef me die avond gelijk nog in bij CFD.
Britt van der Winden, 18 JAAR
“Ik train graag bij CFD omdat de begeleiding en de sfeer geweldig is. Tips en tricks krijg je iedere les en je wordt altijd scherp gehouden om correct te blijven beweging. Iedereen voelt zich er op zijn gemak en het voelt als thuiskomen.”
Manuel Wittens, 34 JAAR
“Waarom train ik graag bij CFD? Ik krijg er energie van, door de goede begeleiding en gemotiveerde mede crossfitters heb ik al veel vooruitgang geboekt. ”
Angela Wittens, 33 JAAR

Gratis proefles

Maak kennis met ons bij CrossFit Duketown! Laat hier je gegevens achter en we maken snel een afspraak.