Wat is CrossFit?

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. De hele dag door hebben wij ons lichaam nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Van simpele taken zoals een stoel aanschuiven tot moeilijkere taken zoals die iets te zware boodschappentas in de auto zetten.

Helaas bewegen veel mensen steeds minder door de toenemende welvaart. De grootste wandeling van de dag is vaak van de bureaustoel naar het koffiezetapparaat en weer terug. Hierdoor hebben veel mensen te kampen met overgewicht en allerlei welvaartsziekten. En dat terwijl bewegen echt leuk kan zijn!

Omdat wij zelf vele trainingsvarianten hebben geprobeerd zijn we er uiteindelijk achtergekomen dat er geen enkele variant ook maar in de buurt komt qua resultaten, in vergelijking tot het trainen met functionele bewegingen.

Wat zijn functionele bewegingen?

Functionele bewegingen zijn bewegingen die we nodig hebben om te kunnen leven. Denk aan: liggen, zitten, dragen, duwen, trekken, rollen, lopen, fietsen, zwemmen, springen, opstaan, klimmen en nog veel meer.

Wat zijn dan de voordelen?

1. Omdat functionele bewegingen in onze natuur liggen zijn ze erg veilig om uit te voeren, mits correct uitgevoerd.

2. Functionele bewegingen spreken altijd meerdere spiergroepen tegelijk aan waardoor u sneller resultaat boekt.

3. Functionele bewegingen bereiden u het beste voor op uw leven buiten de gym.

4. Binnen enkele weken ervaart u al verschil in uw fitheid en lichaamssamenstelling.

5. Functionele bewegingen zijn uitdagend en op het juiste niveau in te schalen voor iedereen.

6. Een functionele beweging stelt mensen in staat om gedurende een langere tijdsduur, onafgebroken, veel en zwaar werk te leveren.

Reserveer vrijblijvend een proefles!

Gegarandeerd resultaat bij 2x per week

Sporten met plezier
Functionele bewegingen
Alles aangeboden op eigen niveau
Gegarandeerd resultaat

Wat onze leden zeggen over CF Duketown

“Bij Duketown is er een goede sfeer, is er op hoog niveau begeleiding en met elkaar leggen we de lat steeds hoger, naast alle fysieke voordelen van regelmatig crossfit!
Alex Bekkers
“Waarom Crossfit Duketown? De lessen zijn altijd verschillend en de coaches staan altijd klaar om je advies te geven en te helpen. Onderling hangt er ook een goede sfeer en je voelt je voldaan als je de les doorstaan hebt.
Sandy Diks
“Bij Duketown kan iedereen zich welkom voelen ongeacht niveau of welk ander verschil je jezelf maar kan indenken. De trainers zijn erg goed, zetten goede workouts op en staan juist op in lastige tijden zoals Corona om voor hun leden alles perfect op te zetten. De community is ontzettend sociaal, meegaand en betrokken bij een ieder die daar sport ongeacht niveau!
Erik Lauwen

Gratis proefles

Maak kennis met ons bij CrossFit Duketown! Laat hier je gegevens achter en we maken snel een afspraak.